Fler webbplatser

Ridning

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Hallstahammars kommun är en hästvänlig kommun. I kommunen finns både en ridskola som vänder sig till allmänheten, främst ungdomar men här finns också riksanläggningen Ridskolan Strömsholm där bland annat högskole- och gymnasie­utbildning bedrivs.

  Malin Baryard Johnsson hoppar med hästen Doris Dee över hindret som sponsrats av Hallstahammars kommun

  Rida på ridskola

  Hallsta Ridklubb (HARK) är en ideell förening som håller till på området Södra Nibble, strax intill den sydöstra infarten till Hallsta­hammars tätort. Här finns två ridhus samt utebana med fibersand. Ridklubben anordnar ridgrupper för barn, ungdomar och vuxna. Här finns grupper både för nybörjare och för erfarna ryttare.

  Utbildnings­anläggning för hästverksamhet

  Ridskolan Strömsholm, en av Hästnäringens Riksanläggningar, hittar du i vackra Strömsholmsområdet i södra delen av kommunen. Riksanläggningarna har det gemensamma uppdraget att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för näringens och branschens fortsatta utveckling.

  Ridskolan Strömsholm är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning. Här finns olika skolformer som ridsport­gymnasium, Häst­sportens Folk­högskola, yrkes­högskola och universitet (SLU). På Ridskolan Strömsholm kan du bland annat utbilda dig till hippolog, ridlärare, hovslagare och hästskötare.

  Att stärka hästnäringen finns som politiskt mål i kommunen

  Kommunstyrelsen har för att uppnå ett av målen för åren 2020-2023; att skapa ett företagsklimat i toppklass som genererar fler arbetstillfällen och ett varierat utbud av varor och tjänster beslutat att Hallstahammars kommun ska vara en av de främsta hästkommunerna i landet och i nära samverkan med aktörerna i området stärka Strömsholms position som utbildnings- och mötesplats inom hästnäring och ridsport i landet.