Fler webbplatser
Barn och utbildning

Klass 8:2 på Tunboskolan är Sverige­vinnare i Yrkeskampen

Under större delen av onsdagen den 24 april 2024 kämpade laget från Tunboskolan i finalen av Yrkeskampen. Och det gav verkligen resultat – vid tävlingsdagens slut stod klass 8:2 som totalsegrare och vinnare av prischecken på 10 000 kronor. Vi säger stort grattis till en välförtjänt vinst!

Vinstpokal

Yrkeskampen är en rolig och inspirerande skoltävling för elever i årskurs 8. Syftet med Yrkeskampen är att öka intresset för de yrken som gymnasiala yrkesutbildningar leder till, på ett lekfullt vis.

Yrkeskampen består av tre delar. Under hösten genomförs en tävling i klassrummet. Där får alla elever svara på kluriga, praktiska och roliga upp­gifter i ett webbtest. Frågorna är alla kopplade till de 12 nationella yrkesprogrammen på gymnasiet. Tanken är att inspirera eleverna till att upptäcka nya talanger och intressen. Det är klassens samlade resultat som avgör om de går vidare i tävlingen. Yrkeskampen blir därför inte bara en rolig tävling, utan även ett sätt att skapa gemenskap och sammanhållning i klasserna.

Den nationella finalen (med delfinal och final) äger rum under vårterminen. De 18 bästa klasserna från regioner över hela landet tävlar mot varandra i olika yrkesrelaterade moment, med tid och kvalitet som bedömningsfaktorer. Tävlingen sker på plats inför publik och domare och i år skedde finalen i Karlstad. Domare är medlemmar ur Yrkeslandslaget. De tre klasser som lyckas bäst under finaldagen går vidare till slutavgörandet.

För att få ställa upp i finalen krävs det att varje klass representeras av fyra elever.

Ännu en gång säger vi ett stort grattis till Tunboskolan och klass 8:2!