Fler webbplatser
Företagare

Vinnare på Guldyran 2024

I denna ruta skriver du ingressen. Ingress är en kort sammanfattning eller inledning som talar om för läsaren vad nyheten handlar om.

Varje år hyllas företag och medarbetare som utmärkt sig positivt i Hallstahammars kommun vid den årliga Guldyran. Guldyran är ett samarbete mellan Vi i Hallsta och Hallstahammars kommun för att lyfta fram och hylla företag och medarbetare som utmärkt sig i olika kategorier under året. Många av kommunens företag var närvarande vid årets Guldyra som ägde rum den 18 april på Åsby Hotell och konferens i Hallstahammar.

Hallstahammars kommun och Vi i Hallsta gratulerar alla nominerade och vinnare!

Fakta om Guldyran

Priset "Årets grundbult" delades ut för första gången år 2007. Under årens lopp har olika priskategorier funnits men sedan 2022 är kategorierna de nedanstående.

Näringslivet nominerar företagen i olika kategorier men även allmänheten har möjlighet att vara med och rösta på sina favoriter. Sedan 2023 har allmänheten kunnat rösta i fyra av de åtta kategorierna. 2024 engagerade sig hela 1 191 personer i röstningen.

Många företag fanns representerade vid gårdagens prisutdelning under festliga omständigheter på Åsby Hotell och konferens. En nyhet vid årets prisutdelning var samverkan med två lokala influencers.

Vinnare i Guldyran 2024 med motiveringar

Vinnare Årets Nystartare 2024 är Therese Haverklint som driver Åskebro Gård

Årets Nystartare har kunden i fokus och erbjuder färger och former för alla våra sinnen, både gammal som ung. Djuren har en självklar plats i affärsidén. På denna korta tid som årets vinnare har haft denna verksamhet har det blivit ett utflyktsmål där kunderna kommer ifrån hela Mälardalen och året runt. En gammal dröm har blivit verklighet genom att kunna erbjuda fika och fågelkvitter.

Nominerade i kategorin var Bärsta BnB, Prästgårdens Trädgårdar och Åskebro Gård.

Allmänheten har röstat fram vinnaren.

Vinnare av Årets Medarbetare 2024 är Annica Svennberg på ICA Supermarket Matkassen

Årets Medarbetare har funnits länge i verksamheten. Hen har span på vad stamkunderna har för önskemål och visar stort engagemang i sina kollegor genom att ha koll på veckans scheman. När hyllorna gapar tomma far hen fram som en gasell för att fylla på. Vad hen inte kan om sin arbetsplats är inte värt att veta. Hen är en fantastisk medarbetar enligt sin arbetsgivare.

Nominerade i kategorin var: Annica Svennberg (ICA), Anna Lennartsson (Åsby H&T) och Emil Svensson (Proofdoor).

Allmänheten har röstat fram vinnaren.

Vinnare av Årets Hallstahammar först-företag är Lakeside Adventure

André och Agnes driver äventyrsföretaget som gör stora avtryck inom Hallstahammars Kommun. Deras engagemang har under 2023 nått nya höjder. De har gjutit nytt liv i Teknikbacken och sett till att allmänheten har naturlig samlingspunkt för fritidsaktiviteter. Utöver det så är företaget involverade i flertalet projekt som gynnar vår långsiktiga attraktivitet, där ibland representation i Hallstahammars Attraktionsråd. I rådet så är Lakeside Adventure med och formar vår framtida attraktivitet genom utveckling av tjänster och platser. Vi i Hallsta är tacksamma och stolta över att ha Lakeside Adventure som medlemmar!

Nominerade i kategorin var: Körkortsexpress AB, Lakeside Adventure och Ridskolan Strömsholm.

Vi I Hallsta har röstat fram vinnaren.

Vinnare av Årets Hållbarhetspris är Hallstahem

Företaget som vinner Årets Hållbarhetspris har siktet inställt på att ta klimatansvar genom att senast år 2030 använda sig av förnybar eller återvunnet bränsle. Som kund ska du känna dig trygg med att man alltid arbetar för att minska miljöavtrycket och att social och ekonomisk hållbarhet genomsyrar alla beslut som fattas av företaget. Årets vinnare tar även ett ansvar genom att stötta föreningar i kommunen.
Årets Hållbarhetspris 2024 går till Hallstahem

Nominerade i kategorien: Fiby AB, Hallstahem och Kanthal AB.

Allmänheten har röstat fram vinnaren.

Vinnare av Årets Grundbult är Essem Färg AB och Peter & Anette Hassel

Årets Grundbult går till ett företag som har funnits många år i kommunen. Kunden i centrum är ett ledord för företaget och alla ska få den hjälp de behöver genom att stå för kunskap ifrån grunden till färdigt resultat oavsett färg eller form. Motto att ” allt går att måla på.. nästan i alla fall” och det säger verkligen mycket om Årets Grundbult 2024.

Nominerade i kategorien: Essem Färg AB, Evidensia Specialistdjursjukhuset och Här & Nu

Allmänheten har röstat fram vinnaren.

Vinnare av Årets Ambassadör för Hallstahammar, Kolbäck och Strömsholm är Per Ersgård.

Med sitt engagemang för så väl civilsamhället i sin yrkesroll och på fritiden i föreningslivet har Årets Ambassadör aktivt bidragit till att alltid skapa det bästa möjliga mötet med andra människor, och gett många möjligheten att delta i olika aktiviteter i hela kommunen. Allt från skidåkning på vintern till hästaktiviteter i Strömsholm under sommaren. Årets Ambassadör är en förebild i ordets rätta bemärkelse, som bidrar till vår trygghet och är ett välkänt ansikte för många. Han är en förebild som med sitt lugn och breda engagemang bidrar till en attraktivare, bättre och trevligare kommun.

Attraktionsrådet har utsett vinnaren.

Vinnare av Årets Unga Företagare 2024 är Camilla och Simon Säfström, Fragro AB

Årets Unga Företagare i Hallstahammars kommun 2024 har haft modet att satsa och förnya i en bransch som är tuff men vars existens är livsviktig för oss alla. De prisas för att de genom innovativa grepp byggt ett framtidsföretag i en gammal bransch. Men också för att företagandet bara är ett verktyg bland många i våra vinnares gärning för ett bättre samhälle. Årets Unga Företagare skapar möjligheter för ungdomar att växa och utvecklas både i och utanför sin verksamhet, de är ett viktigt och uppskattat stöd för sitt lokala föreningsliv samt är djupt engagerade i både sin orts och sin branschs positiva utveckling. Våra vinnare är mer än företagare – de är samhällsbärare. I deras verksamhet produceras både grödor, framtidstro och en levande landsbygd.

Årets Unga Företagare i Hallstahammars kommun har utsetts av Företagarna i Hallstahammar-Surahammar

Vinnare av Årets företagare är Maria och Danko Timotijevic, Finntorpets Mekaniska AB.

Årets Företagare i Hallstahammars kommun 2024 är sanna entreprenörer. Trots ett komplext livspussel hade de modet att överge den tryggare tillvaron som anställd och följa en dröm. Genom bred och gedigen kunskap inom sitt fält har vinnarna blivit pålitliga partners till en mångfacetterad kundgrupp. Vinnarna har med avstamp i egna intressen utvecklat egna och unika produkter som adderat värde till verksamheten och attraherat nya kunder. De är kort sagt som gjutna för denna utmärkelse.

Nominerade i kategorin var Maria och Danko Timotijevic, Finntorpets Mekaniska AB, Jimmy Zuban, Härdservice i Kolbäck AB och Dejan Jecic, Superserben AB

Årets Företagare i Hallstahammars kommun har utsetts av Företagarna i Hallstahammar-Surahammar.